Flank steak patrí k v našich končinách k tým menej známym a používaným rezom hovädzieho.
Je časťou pupku a tvorí ho dlhý plochý sval, ktorý obsahuje minimum tuku. Ma výraznú chuť, ale zároveň je aj trochu tuhší. Preto je priam predurčený na prípravu metódou Sous-Vide. Aby nám krásne zmäkol, používa sa dlhý čas varenia (8 až 48 hodín). Pripravujeme ho vcelku a pri podávaní krájame na tenké plátky kolmo na svalové vlákna. Flank Steak môžeme pripraviť maximálne medium rare (55°C), ak ho prepečieme viac, stane sa extrémne tuhým. Dobre sa k nemu hodina marinády, ktoré môžeme dať priamo do vákuového vrecka aby steak vsiakol čo najviac chuti.
Táto marináda sa používa v severnej Amerike, kde sa Flank Steak s obľubou pripravuje pod názvom London Broil (o ktorom v londýne ako inak ani nechyrovali). Cesnak nakrájame na drobno a krátko osmažíme na olivovom oleji. Touto tepelnou úpravou sa vyhneme nepríjemným chutiam, ktoré môžu tieto dve suroviny spôsobiť pri dlhom varení. Necháme mierne vychladnúť a pridáme nasekaný rozmarín a zmiešame spolu ostatnými prísadami. Marinádu spolu s Flank Steakom uzavrieme do vákuového vrecka a vložíme do Sous-Vide prístroja.