Glazovaná mrkva

Kategória: Zelenina
Napísal: Peter Zemanovič
Glazovaná mrkva Sous-Vide
Glazovaná mrkva - 4.0 out of 5 based on 2 votes

Takpovediac povinná jazda pre každého Sous-Vide nadšenca. Na môj vkus trošku sladká, ale zato s priam ideálnou konzistenciou a nádhernou žiarivou farbou.

 Potrebujeme:

  • pol kila mrkvy, menšie môžeme variť vkuse, pokým je väčšia nakrájame na kúsky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 čajová lyžička kryštálového cukru
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

Všetky suroviny vložíme do vrecka a zavákuujeme. Varíme v Sous-Vide prístroji pri teplote 83 °C cca hodinu. Celý obsah vrecka dáme na rozohriatu panvicu za stáleho miešania opekáme pokým sa tekutina nezredukuje na lesklú glazúru (cca 2 minúty).

 Teplota

  • 83 °C

 Čas

  • 1 hodina