Kačacie prsia

Kategória: Hydina
Napísal: Peter Zemanovič
3.1 out of 5 based on 11 votes

Vyhľadávaná delikatesa, s výraznou chuťou a jemným mäsom.

To najlepšie mäso z kačky, samostatne sa predáva aj s kožou, ktorá ma pomerne hrubú vrstvu tuku. Najlepšie im svedčí príprava medium-rare až medium. Pri úprave Sous-Vide prsia zostanú šťavnaté a rovnomerne do ružova urobené.

Po vybraní z vákuového vrecka ich prudko opečieme na strane kože, tak aby sa uškvarila pekne do chrumkava. Hrubá vrstva tuku ochráni mäso pred zohriatim na vyššiu teplotu. Podávame nakrájané na plátky.

 
  • Medium Rare
  • Medium
  • Naše odporúčanie

Teplota

  • 55 °C
  • 60 °C
  • 58 °C

Čas

  • 1,5 hodiny
  • 2 hodiny