História Sous-Vide

Prvá zmienka o varení pri nízkej teplote pochádza už z roku 1799 od grófa Rumforda. Ten si ako mnohí iní po ňom kládol otázku, či je teplota varu vodu tou najsprávnejšou teplotou pre všetky suroviny. Z jeho eseje na túto tému sa dozvieme, že výhody nížšej teploty objavil takmer náhodou.

Čítať ďalej...

Perfektné steaky, úžasné chute, zdravý spôsob prípravy... to všetko je Sous-Vide

Sous-Vide - metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Názov Sous-Vide (su vít) pochádza z francúzštiny a v preklade znamená “vo vákuu”. Touto metódou je možné dosiahnuť rovnomernú tepelnú úpravu suroviny, a dosiahnuť nenapodobiteľné chute a konzistencie. A prináša aj mnoho ďaľších výhod.

Čítať ďalej...

Základné pravidlá Sous-Vide

Aby výsledok splnil naše očakávania, je nutné pri Sous-Vide dodržiavať niektoré základné pravidlá.

Čítať ďalej...

Ako začať?

Oslovili Vás výhody Sous-Vide a chcete to vyskúšať vo vlastnej kuchyni? Ešte donedávna bolo Sous-Vide vyhradené len pre profesionálnych kuchárov, pretože potrebné vybavenie bolo pre domácich kuchárov cenovo nedostupné. Dnes už tomu tak nieje. Ukážeme Vám ako na to.

 

Čítať ďalej...